همه چیز در مورد پولیپ بینی علائم، تشخیص و درمان

پولیپ بینی

پولیپ بینی یک زائده‌ی اضافی است که در داخل بینی رشد می‌کند و باعث انسداد آن خواهد شد. در این مطلب به شما نشان می‌دهیم که چرا پولیپ بینی رخ می‌دهد و چطور می‌توان با عمل پولیپ بینی، آن را درمان کرد.

فهرست مطالب

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

چرا پولیپ بینی به وجود می‌آید؟

اولین مطلبی که سعی داریم در این‌جا بیان نماییم، علت به وجود آمدن پولیپ بینی است. این‌که چرا پولیپ بینی رخ می‌دهد، کمک می‌کند تا حد امکان از علت بروز آن جلوگیری و پیشگیری نماییم.

داخل بینی، پوشیده از مخاط است. مخاط نوعی پوست نازم، شکننده و پر از رگ‌های خونی است. مخاط سطحی مرطوب دارد و به همین دلیل به رطوبت هوای تنفسی نیز کمک می‌کند. برخی از بیماری‌ها مانند آلرژی شدید، سینوزیت، آسم و … منجر می‌شوند تا مخاط متورم شود. تورم مخاط سبب می‌شود تا کیسه‌های انگوری شکل در آن ایجاد شود. همین کیسه‌ها به عنوان مخاط بینی شناخته می‌شوند.

بنابر آنچه که شرح دادیم، می‌توان علت به وجود آمدن پولیپ بینی را یک عارضه‌ی جانبی از بیماری خاص دانست. در لیست زیر، افراد و شرایطی که می‌تواند به ایجاد پولیپ کمک کند را لیست نموده‌ایم.

  • آسم
  • آلرژی و حساسیت
  • مصرف داروهای ضد درد
  • التهاب حفره بینی بعد از مصرف ایبو پروفن
  • قارچ
  • فیبروز کیستیک
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
پولیپ بینی

انواع پولیپ بینی

پولیپ بینی بر اساس سایز متفاوت است. اندازه‌ی کوچک این پولیپ‌ها محسوس نبوده و تقریباً بدون علامت خواهند بود. این در حالی است که پولیپ‌های بزرگ‌تر، مجرای تنفسی را مسدود می‌کند و حتی می‌تواند سبب چرک و عفونت مجاری تنفسی گردد. رشد پولیپ در بینی، گاه شکل بینی را نیز تغییر خواهد داد.

دسته‌بندی دیگری که برای پولیپ‌های بینی می‌توانیم متصور شویم، خوش‌خیم بودن یا بدخیم بودن آن‌ها است. بیش‌تر پولیپ‌های بینی که خاکستری رنگ و دو طرفه هستند، از انواع خوش‌خیم پولیپ‌ها هستند. با این‌حال با انجام آزمایشات پاتولوژیک، می‌توان راجع به خوش‌خیم یا بد‌خیم بودن آن‌ها اظهار نظر قطعی نمود.

پولیپ بینی

علایم پولیپ بینی

  • آبریزش بینی
  • گرفتگی مداوم بینی
  • کاهش حس بویایی
  • مشکل در درک طعم و مزه‌ خوراکی‌ها
  • سردرد و عفونت‌های سینوسی
  • درد در دندان‌ها
  • خارش چشم‌ها
  • خرناس کشیدن
  • تورم در ناحیه‌ی چشم
  • میگرن همراه با تب
  • مشکلات بینایی که در صورت نادیده گرفتن منجر به کوری خواهد شد.
  • مشکلات شدید تنفسی
  • لخته‌های خون در بینی
  • حملات آسم

نکته‌ی مهم این است که پولیپ بینی می‌تواند خطرناک باشد. بنابراین راه بی‌خطر و صحیح آن است که در صورت مشاهده‌ی هر یک از علایم گفته شده، به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا بینی شما تحت معاینه و درمان قرار بگیرد.

عمل پولیپ بینی
پولیپ بینی

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

درمان پولیپ بینی

اگر به موقع پولیپ بینی را تشخیص دهید و برای درمان آن اقدام نمایید، این امکان وجود دارد که تنها با مصرف برخی داروها، از شر آن راحت شوید. پولیپ‌های بزرگ‌تر که سبب انسداد مجرای بینی می‌شوند تنها با انجام عمل جراحی پولیپ بینی قابل درمان خواهند بود. البته پولیپ بینی خاصیت بازگشت‌پذیری دارد. بنابراین امکان دارد بارها و بارها آن را در طی زندگی خود تجربه کنید.

عمل پولیپ بینی

عمل پولیپ بینی، به عنوان مرحله‌ی نهایی درمان این عارضه شناخته می‌شود. درواقع در گام اول، با داروهای استروئیدی خوراکی و اسپری، سعی می‌شود تاحد امکان، پولیپ بینی را کوچک کرد و سایز آن را کاهش داد. در صورتی که این داروها، جواب‌گو نباشند، درمان پولیپ با استفاده از عمل پولیپ بینی، دنبال می‌شود.

جراحی پولیپ بینی، می‌تواند به صورت پولیپکتومی یا آندوسکوپی سینوسی انجام شود. این روش‌ها را در ادامه‌ی مطلب، شرح داده‌ایم. نکته‌ی مهم این‌که جراحی پولیپ بینی از نیم ساعت تا چند ساعت طول می‌کشد! در واقع مدت زمان عمل پولیپ بینی به شدت آن، تعداد و اندازه‌های پولیپ بستگی خواهد داشت. از طرف دیگر، برخی از بیماران نیاز دارند تا در کنار جراحی پولیپ بینی، جراحی زیبایی بینی را نیز تجربه نمایند. این موارد در طول مدت جراحی بینی تأثیرگذار خواهد بود.

نکته‌ی مهم این‌که به لطف علم و تکنولوژی در این روزها، عمل پولیپ بینی با درد بسیار کمی همراه است. این امر سبب می‌شود تا ترس و نگرانی‌های بیمار، تا حد امکان، کاهش یابد. به آسانی و با جست‌وجو برای یک پزشک حاذق و باتجربه، می‌توان رضایت و نتیجه‌ی مثبت بعد از عمل بینی را به حداکثر میزان خود رساند.

پولیپ بینی

جراحی پولیپ بینی پولیپکتومی

پولیپکتومی، رایج‌ترین عمل پولیپ بینی است. این نوع از عمل پولیپ بینی، با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود. در این نوع جراحی، پزشک از یک دستگاه مکنده استفاده می‌کند. بدین صورت که دستگاه مکنده از طریق سوراخ‌های بینی وارد بینی شده و پولیپ‌ها را خارج می‌سازد.

جراحی پولیپ بینی آندوسکوپی سینوسی

برای برداشتن پولیپ‌های بزرگ، از روش آندوسکوپی سینوسی استغاده می‌شود. در این روش لوله‌های آندوسکوپی دوربین‌دار، وارد مجرای بینی می‌شود. سپس در انتها بینی را با آب نمک شست‌وشو می‌دهند تا از رشد مجدد پولیپ بینی، جلوگیری شود.

عوارض عمل پولیپ بینی

پولیپ بینی می‌تواند قابل برگشت باشد. برای جلوگیری از این عارضه باید تا حد امکان از مشکلات آلرژیک دوری نمایید، محیط خود را مرطوب نگه دارید و بینی خود را به صورت مداوم با آب نمک مخصوص شست‌وشو دهید.. به غیر از بازگشت پولیپ، درد، خونریزی، تورم و کبودی از عوارض ناچیز و البته طبیعی در این مشکل خواهد بود.

جمع‌بندی

پولیپ بینی یکی از مشکلات رایج بینی است. این عارضه به مرور زمان، بیش‌تر می‌شود. بنابراین ضروری است تا در صورت رؤیت علائم آن، برای درمان اقدام نمود. از طرف دیگر، پولیپ بینی، مشکلات زیادی را برای فرد به وجود آورده و آرامش زندگی روزمره را از وی سلب می‌نماید. در موارد شدیدتر نیز سلامتی فرد تحت فشار و ریسک قرار گرفته و امکان آسیب‌های دائمی برای وی وجود خواهد داشت.

درمان پولیپ بینی را می‌توان با داروها انجام داد. در صورتی که پولیپ در برابر داروها، واکنشی نشان ندهد و هم‌چنان مشکلات آن باقی بماند، با استفاده عمل جراحی پولیپ بینی، می‌توان آن را درمان نمود. در این مطلب، انواع روش‌های عمل پولیپ بینی را معرفی کردیم و شرح مختصری برای هر یک از آن‌ها بیان نمودیم.

عمل پولیپ بینی نیز مانند هر جراحی دیگری، بدون عارضه نیست. تورم، کبودی، خونریزی و … از رایج‌ترین مشکلات بعد از انجام جراحی است. این موارد کاملاً طبیعی بوده و با گذشت زمان، مصرف داروها و رعایت نکات و دستورالعمل‌های مراقبتی بعد از جراحی پولیپ، بهبود خواهد یافت.

مرکز اسکن سه بعدی راوانا، با فراهم آوردن امکانات پیشرفته‌ی پزشکی نظیر اسکن سه بعدی و …، و هم‌چنین بهره‌گیری از توانمندترین کادر پزشکی، آماده‌ی خدمات رسانی به نحو مطلوب و حرفه‌ای به مراجعین محترم است.

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا