تامپون بینی چیست؟ آیا درد دارد؟ مراقبت های بعد از جراحی بینی

تامپون بینی

رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی عملی است که برای بهبود ظاهر بینی انجام می‌شود و به گو‌نه‌ای سبب می‌شود که بینی فرد زیبار و متناسب‌تر با سایر اجزای صورت به نظر برسد. در گذشته یکی از نکات منفی که جراحی‌ها داشت، این بود که بعد از جراحی پروسه بهبودی بینی سخت و طاقت فرسا بود. به همین دلیل پزشکان برای اینکه عوارض جانبی این عمل را کنترل کنند، به یک روش شناخته شده به نام تامپون بینی روی آوردند. تامپون بینی یا پاسمان بینی اگرچه در ظاهر زیبا و خوشایند نیست اما یک روش کاملا متداول برای عمل بینی است. فرقی نمی‌کند که جراحی شما برای زیبایی بوده باشد یا برای درمان انسداد بینی در هر صورت بیمار باید برای رسیدن به نتیجه دلخواه، از پانسمان استفاده کند. پانسمان بینی یا همان تامپون بینی وسیله‌ای است که خیلی از کسانی که جراحی بینی را تجربه کرده‌اند، با آن آشنایی دارند. در این مقاله قصد داریم ببینیم که تامپون بینی چیست  و چه کاربردی دارد. با ا همراه باشید.

عمل بینی با تامپون
بینی با تامپون

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

تامپون بینی چیست؟

تامپون یک تکه گاز یا پنبه فشرده است که استریل شده و روی حفره بینی قرار می‌گیرد. امروزه تامپون‌ها به صورت آماده وارد بازار می‌شوند که پزشکان می‌توانند آن را داخل حفره بینی جاسازی کرده و به سادگی آن را خارج کنند. در میانه برخی از تامپون‌ها یک میله توخالی قرار دارد تا بیمار به واسطه آن بتواند راحت‌تر نفس بکشد. جالب است بدانید که تامپون‌ها انواع مختلفی دارند که پزشک به نسبت شرایط بیمار مناسب‌ترین آن را انتخاب می‌کند.

استفاده از تامپون باعث می‌شود که خونریزی در حفره بیی کمتر شده و بیمار وضعیت بهتری بعد از جراحی داشته باشد درواقع تامپونی که داخل حفره بینی جاسازی می‌شود، یک فشار مستقیم به رگ‌های خونی در غشا داخلی بینی وارد می‌کند و اجازه خونریزی را نمی‌دهد. به همین خاطر است که استفاده از تامپون احتمال خونریزی بعد از جراحی را کاهش می‌دهد.

تامپون کاربردهای دیگر هم دارد که از جمله آن می‌توان به نگه داشتن سپتوم اصلاح شده اشاره کرد. به عبارتی تامپون زمانی که در حفره بینی قرار می‌گیرد، به سپتوم فشار آورده و باعث می‌شود که در جای خودش ثابت بماند و نتیجه عمل رضایت‌بخش باشد. همچنین  به خاطر آغشته شدن تامپون‌ها به پماد تتراسایکلین، تامپون از بروز عفونت‌های بعد از عمل بینی هم پیشگیری می‌کند و فضای داخل بینی کاملا نرم و مرطوب باقی می‌ماند.

تامپون بینی

انواع تامپون

همانطور که گفتیم، چند نوع تامپون وجود دارد که پزشک به نسبت شرایط مختلف مدل و نوع خاصی را انتخاب می‌کند و در حفره بینی قرار می‌دهد. در ادامه انواع تامپون را به شما معرفی می‌کنیم.

  • تامپون‌هایی که جنسشان پنبه یا گاز استریل است
  • فیتله‌های آماده که به یک نخ در انتهای خود متصل می‌شوند
  • تامپون‌هایی که در میانه آن‌ها یک لوله کار گذاشته شده است

از دیگر نکاتی که باید پزشک برای انتخاب تامپون به آن‌ها توجه کند، طول و اندازه تامپون ها است. چرا که معمولا تامپون‌ها در سایز و اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. به طور میانگین تامپون به اندازه انگشت یک انسان بالغ است.

کاربردهای تامپون بینی

همانطور که قبلا گفتیم جراحان از تامپون‌ها برای پیشگیری از خونریزی و عفونت و همپنین ثابت و بدون حرکت نگه داشت سپتوم بینی استفاده می‌کنند. اما امروزه با رفتن به سمت روش‌های نوین جراحی، تامپون‌ها کاربرد کمتری پیدا کرده‌اند. جراحان برای ثابت نگه داشتن سپتوم بینی خود به جای تامپون از بخیه‌های ریز و ظریف در داخل بینی استفاده می‌کنند تا فرم بینی بدون احساس ناراحتی به شکل صحیح حفظ شود و بخیه‌ها بعد از تمام شدن دوران نقاهت، نیاز به کشیدن نداشته و به بافت بینی جذب می‌شوند.

تامپون بینی

آیا برداشتن تامپون با درد و خونریزی همراه است؟

به نظرتان تامپون‌ها در کنار مزایای که دارند، درد و مشکلاتی هم برای فرد ایجاد می‌کنند؟ خیلی‌ها تصور می‌کنند که برداشتن تامپون‌ بینی با درد و خونریزی همراه است اما اینطور نیست. چرا که معمولا پزشکان از تامپون‌های کم حجم درجراحی‌های خود استفاده می‌کنند و همین موضوع درد هنگام برداشتن تامپون را تا اندازه زیادی کاهش می‌دهد.

همچنین جراح برای پیشگیری از پوسته شدن بینی و احساس سوزش توصیه می‌کند که از اسپری سالین بعد از جراحی استفاده شود. چرا که پوسته شده بافت داخل بینی ممکن است باعث ناراحتی بیمار موقع برداشتن تامپون شود.

اگر تمام این موارد رعایت شوند، برداشتن تامپون برای بیمار همراه با درد نخواهد بود و حتی می‌تواند یک تجربه خوب هم به همراه داشته باشد. چرا که باز شدن راه تنفس و رفع انسداد بینی حس خوبی برای افراد دارد. برخی از افراد ممکن است بعد از برداشت تامپون خونریزی را تجربه کنند که پرستاران با کمپرس یخ خیلی سریع  آن را متوقف می‌کنند.

اگر تا نیم ساعت بعد از برداشتن تامپون دچار خونریزی نشدید، پزشک اجازه راه رفتن را به به شما می‌دهد. یکی از  اصلی‌ترین روش‌هایی که باعث می‌شود بتوانید تامپون را بدون درد از بینی خارج کنید، بی حس کردن فضای داخل بینی است. پزشک می‌تواند از قطره‌های بی‌حسی استفاده کند و فضای داخل بینی را بی حس کند تا شما احساس درد نداشته باشید. این مایع بی حس کننده به وسیله راه‌های هوایی به بخش‌های عمیق‌تر می‌رسد. تنها 5 دقیقه زمان لازم است تا این مایع تاثیر خودش را بگذارد. با کمک قطره‌های بی حسی و مسکن‌های خوراکی می‌توان با اطمینان گفت که بیمار هیچگونه دردی را تجربه نخواهد کرد.

بینی با تامپون
تامپون برای بینی

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

تامپون بینی

عوارض استفاده از تامپون و مراقیت‌های مورد نیاز

معمولا بعد از استفاده از تامپون لازم است که مراقبت‌هایی را انجام داده و به برخی از نکات توجه داشته باشید. مثلا از کمپرس آب سرد بعد از حذف تامون‌ها استفاده کنید تا ورم بینی زودتر خوب شود. همچنین پزشک ممکن است توصیه کند که از مصرف نمک پرهیز کنید تا بینی شما سریع‌تر خوب شود.

استفاده از تامپون باعث می‌شود که احتمال ورم و کبودی و خونریزی در بینی کمتر شود. همچنین تامپون با فشار یکسانی که به سپتوم بینی وارد می‌کند، ترتیبی می‌دهد تا تیغه بینی با شکل درست  و استاندارد خوب شود. عموما جراحان تامپون بینی را تا 2 روز بعد از عمل خارج می‌کنند. استفاده از تامپون بینی عوارض ناچیزی را در پی دارد. از مهم‌تری عوارض استفاده از تامپون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از تامپون تنفسی از طریق بینی سخت است چرا که راه بینی را مسدود می‌کند.
  • بیرون آوردن تامپون بینی ممکن است باعث ایجاد احساس بد و درد شود.
  • ممکن است بعد از در آوردن تامپون تجربه خونریزی را داشته باشید.

مرکز اسکن سه بعدی راوانا، با فراهم آوردن امکانات پیشرفته‌ی پزشکی نظیر اسکن سه بعدی و …، و هم‌چنین بهره‌گیری از توانمندترین کادر پزشکی، آماده‌ی خدمات رسانی به نحو مطلوب و حرفه‌ای به مراجعین محترم است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا