بهترین جراحی پلاستیک بینی و رینوپلاستی در تهران

جراحی پلاستیک بینی

جراحی پلاستیکی بینی به عنوان یکی از شاخه های جراحی پلاستیک، که برای اصلاح شکل و اندازه بینی به کار می‌رود، شامل چند نوع عمل بینی است. انواع جراحی پلاستیک بینی وجود دارد که شامل جراحی کوچک و بزرگ بینی، جراحی راحتی بینی، درمان عوارض جراحی بینی هستند. هدف این جراحی ها بهبود ظاهر و عملکرد بینی است و در برخی موارد ممکن است مشکلات همچون تنگی نفس، سردرد، خشکی چشم و غیره را رفع کنند.

فهرست مطالب

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

اصلاح نوک بینی

نوک بینی دقیقاً در انتهای بینی قرار می گیرد. در برخی افراد یک طرف بینی متفاوت از طرف دیگر آن می باشد. تصور کنید که یک طرف سر بینی می تواند بزرگتر، کوچکتر، بالاتر، پایین تر یا دارای کمی انحراف نسبت به سمت دیگر باشد. جراح می تواند با دستکاری وضعیت غضروف زیر سر بینی یک ظاهر متقارن برای هر دو طرف آن ایجاد نماید.

اصلاح انحراف بینی 

زمانی انحراف بینی ایجاد می شود که استخوان ها و یا تیغه بینی در یک چهارم خط میانی صورت قرار نگرفته باشد. در این شرایط، بینی بیمار از نظر ظاهری به یک طرف کشیده خواهد شد. در بیشتر مواقع، انحراف بینی یک مشکل وراثتی می باشد، ممکن است این شرایط می تواند در نتیجه یک آسیب دیدگی نیز ایجاد شود. جراحی می تواند با دستکاری استخوان ها و تیغه بینی، ظاهر آن را بطور دائمی صاف کرده و انحراف بینی را از بین ببرد. انحراف بینی عارضه ای است که طی آن، تیغه ی بینی (استخوان و غضروفی که حفره ی بینی را به دو قسمت تقسیم می کنند) از محل خود در مرکز دور بوده و یا کج است.

انحراف بینی باعث ایجاد دشواری در نفس کشیدن خواهد شد. بیشتر افراد دچار نوعی عدم تقارن در کانال های تنفسی خود می باشند، در واقع تخمین زده می شود که 80 درصد افراد دارای نوعی انحراف در تیغه ی بینی خود می باشند. البته تنها در موارد انحراف شدید، مشکلات تنفسی جدی به وجود آمده و فرد نیاز به درمان دارد. برخی از افراد با این عارضه متولد شده و برخی دیگر در اثر ضربه و آسیب به انحراف یا کجی بینی دچار می شوند. یکی از بارزترین علائم انحراف بینی، گرفتگی و انسداد بینی است که معمولا یک طرف بینی گرفتگی بیشتری نسبت به طرف دیگر دارد. انسداد بینی ممکن است باعث دشواری در تنفس شود. عفونت مکرر سینوس ها نیز می تواند نشانه ای برای انحراف بینی باشد.

از دیگر علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • خون دماغ شدن
  • درد در ناحیه ی صورت
  • سر درد
  • آبریزش بینی
  • نفس کشیدن با صدای بلند و خرناس کشیدن به هنگام خواب

انحراف بینی همچنین ممکن است باعث آپنه ی خواب شود ، یک عارضه ی خطرناک که تنفس فرد طی خواب قطع می شود.

در برخی موارد، علائم انحراف بینی را می توان به کمک دارو از بین برد. اگر به کمک دارو نتوان به نتیجه ی مطلوب رسید، یک عمل انحراف بینی به نام سپتوپلاستی لازم است که طی آن تیغه ی کج شده را اصلاح و تنفس را تسهیل می کنند. در طول سپتوپلاستی (عمل انحراف بینی)، جراح، یک برش کوچک روی تیغه ی بینی ایجاد کرده و استخوان یا غضروف اضافه را بر می دارد، بدین ترتیب راه های تنفسی در سوارخ های بینی با یکدیگر برابر می شوند.در برخی موارد، یک عمل زیبایی بینی به همراه سپتوپلاستی انجام شده و بدین ترتیب ظاهر بینی نیز بهبود می یابد. به این عمل سپتوراینوپلاستی می گویند. همچنین ممکن است که عمل سپتوپلاستی همراه با جراحی سینوس ها انجام شود.

جراحی برای درمان انحراف بینی، معمولا به صورت سرپایی و تحت دارو های بی حسی موضعی انجام می شود. این عمل بسته به میزان انحراف، بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان می برد. فرد 3 تا 4 ساعت پس از انجام جراحی می تواند به خانه باز گردد.

پس از انجام عمل جراحی انحراف بینی، اسپلینت های داخلی و مواد نرم مخصوصی را به منظور حفظ ثبات تیغه ی بینی پس از جراحی، درون بینی قرار می دهند. اگر تنها عمل انجام شده سپتوپلاستی عمل انحراف بینی باشد، به احتمال زیاد هیچ گونه التهاب و کبودی پس از عمل به وجود نیامده و یا بسیار خفیف خواهد بود. با این حال، در صورت انجام سپتوراینوپلاستی (عمل انحراف بینی با زیبایی)، حدود 1 تا 2 هفته التهاب و کبودی پس از عمل، طبیعی خواهد بود. در صورت امکان، بهتر است که جراحی انحراف  تیغه بینی هنگامی انجام شود که رشد بینی کامل شده باشد، در حدود 15 سالگی. روش های جدید به علت انحراف بینی در حال گسترش اند که طی آن ها از بالون استفاده می شود و می توان آن ها را در مطب پزشک و با همان امکانات انجام داد. این اعمال معمولا برای موارد خفیف تر انجام می شوند.

هیچ عمل جراحی کاملا بی خطر نیست و نکته ای که اهمیت دارد، بالا تر بودن سطح فواید عمل (در این مورد تنفس راحت تر) نسبت به سطح مضرات آن می باشد. سپتوپلاستی و سپتوراینوپلاستی اعمال رایج و بی خطر می باشند که عوارض جانبی نادری دارند. با این وجود، قبل از انجام این جراحی ها، با پزشک در مورد خطرات احتمالی مشورت کنید.

خطرات و عوارض انحراف بینی و یا عمل زیبایی بینی، با وجود نادر بودن عبارت اند از :

  • عفونت
  • خونریزی
  • سوراخ شدن تیغه ی بینی
  • از دست دادن حس بویایی

اگر علائم خاصی دارید و حدس می زنید که به انحراف بینی مبتلا باشید، به متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید. ممکن است به وجود آمدن بسیاری از این علائم به دلایلی غیر از انحراف بینی باشند، مانند سینوزیت مزمن و یا آلرژی. مطمئن شوید که تشخیص پزشک از وضعیت شما دقیق است تا بتوانید انتظار درمان مناسب داشته باشید.

جراحی پلاستیک بینی

بینی فرو رفته

 گاهی اوقات بینی بعضی افراد دارای فرو رفتگی بر روی قسمت پل بینی است که در اصطلاح به این مشکل بینی فرو رفته گفته می شود. معمولاً این مشکل با دستکاری غضروف بینی یا استفاده از یک ایپلمت یا پروتز درمان می شود. نتایج حاصل از این درمان می تواند یک بینی صاف ، مسطح و یکنواخت در قسمت پل بینی برای فرد به همراه داشته باشد.

جراح بینی گوشتی

 بعضی افراد احساس می کنند ظاهر بینی آنها از روبرو مناسب است و حتی ممکن است از پهلو نیز مناسب باشد، اما آنچه این افراد نسبت به آنها ناراضی هستند، ضخامت بینی و حجیم بودن آن است و به همین خاطر این افراد تمایل به نازک کردن بینی خود دارند. به هر حال، اگر بینی فرد به خاطر ساختار استخوانی زیر آن پهن باشد، جراح پلاستیک معمولاً می تواند کاهش چشمگیر در عرض بینی بیمار ایجاد نموده و به این ترتیب ظاهر بینی را با توجه به خواست فرد اصلاح نماید.

بعضی از بینی ها ویژگی و ظاهر نا مطلوب خود را حتی در هنگام نگاه کردن به فرد از رو به رو نیز نشان می دهند. یکی از رایج ترین مشکلات سر پهن بینی و گرد بودن بیش از حد آن و پل بینی بسیار پهن می باشد و این شرایط باعث می شود بینی فرد گوشتی به نظر برسد.  عمل بینی گوشتی نیازمند تغییر شکل دقیق و تراشیدن غضروف سر بینی به منظور کاهش اندازه سر بینی، کوچک کردن بینی و بهبود ویژگی های ظاهری آن است. بطور هم زمان، جراح باید تمام دقت خود را به عدم تخریب ساختار بینی معطوف کند تا به این ترتیب بتوان مطمئن شد مسیرهای هوا در بینی دچار آسیب نمی شوند. علاوه بر این، اصلاح پل بینی گوشتی نیز نیازمند تراشیدن استخوان بینی و تغییر وضعیت قرارگیری آن است.

هر چند امروزه جهت جراحی زیبایی، برخی محاسبات ریاضی برای تعیین ویژگی های بهینه بینی وجود دارد، اما در همه موارد، اهداف زیبایی مورد نظر بیمار می بایست به عنوان معیارهای اولیه در درمان مورد توجه قرار گیرند. یکی از دلایلی که افراد از عمل بینی گوشتی استفاده می کنند، وجود تضاد بین تصویر شخص از خود و ظاهر واقعی فرد بعد از جراحی است. به این ترتیب دکترهای راوانا همواره سعی می کنند ویژگی های مورد نظر بیماران را در اولویت اصلی خود قرار داده و بر اساس این ویژگی ها عمل زیبایی بینی گوشتی را انجام دهند.

جراحان زیبایی معمولاً آموزش های لازم را درباره ظاهر طبیعی بینی در ارتباط با ویژگی های صورت فرد و سایر اندام ها به بیماران ارائه می نمایند. هر چند در این حالت ساده تر است که به سادگی «فقط خواسته های بیمار» دنبال شود، ایجاد درک مناسب در ارتباط با خواسته های فرد بیمار و آموزش وی درباره «ظاهر بینی مناسب» می تواند وجه تمایز یک جراح پلاستیک بینی خوب از سایر افراد متخصص در این حوزه باشد . تجربه جراح یکی از عوامل اصلی تعیین کننده هزینه عمل جراحی بینی خواهد بود این مورد با در نظر گرفتن شرایط ویژه ای که از سوی مجموعه راوانا ایجاد شده است ما را بر آن داشت تا با هزینه مناسب بهترین کیفیت جراحی را برای شما فراهم نماییم.

جراحی پلاستیک بینی

روش های جراحی بینی گوشتی

بینی گوشتی یک نوع خاص از بینی است که در مقایسه با سایر بخش های بینی، سر گردتر یا پهن تر دارد. به هر حال بسیاری از بیمارانی که عمل جراحی بینی گوشتی را انجام می دهند، در نهایت از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و بعضی از بیماران با انجام رینوپلاستی برای بینی با نوک پهن بیان می کنند ظاهر بینی مورد نظر آنها ایجاد نشده است.

رینوپلاستی برای اصلاح بینی گوشتی

عمل جراحی رینوپلاستی بینی برای جراحی بینی گوشتی نیازمند تغییر شکل دادن غضروف طرفی بینی بیمار است. اما چگونه سر بینی پهن و عریض بیمار به خاطر غضروف طرفی اصلاح شده و یک بینی باریک و مثلثی شکل با ظاهر مناسب برای بیمار ایجاد می شود؟ مشابه سایر انواع مشکلاتی که برای اصلاح آنها از جراحی زیبایی استفاده می شود، روش های متعدد درمانی برای جراح پلاستیک با تقبل هزینه عمل بینی گوشتی ، به منظور تغییر شکل بینی گوشتی و اصلاح ظاهر آن وجود دارد که برخی از این روش ها در ادامه توضیح داده شده است.

جراحی پلاستیک
جراحی پلاستیک

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

تکنیک دستکاری سر بینی

یک انتخاب برای اصلاح ظاهر بینی گوشتی و پیشگیری از عوارض عمل بینی گوشتی ، کوچک کردن غضروف پایین در دو طرف بینی است و به این ترتیب می توان یک بینی کوچکتر برای بیمار ایجاد کرد. این تکنیک رینوپلاستی به نام تکنیک دستکاری سر بینی شناخته می شود و در آن غضروف اضافی از سر بینی برداشته می شود. در ادامه با جمع کردن پوست سر بینی پس از جراحی، یک ظاهر کوچک و زیبا برای سر بینی فرد ایجاد می شود. در این شرایط جراح بینی می بایست بخشی از مقدار غضروف طرفی را نگه دارد تا به این ترتیب حمایت لازم را برای سر بینی ایجاد کند. در صورتی که تکنیک دستکاری سر بینی بیش از حد لازم بر روی یک بیمار استفاده شود، آنگاه غضروف طرفی پایینی باقیمانده به قدری کاهش می یابد که امکان باز نگه داشتن سوراخ های بینی بیمار وجود نخواهد داشت. این شرایط در نهایت می تواند باعث افتادگی ناخواسته سوراخ های بینی و کوچک شدن بیش از حد ناحیه سر بینی باشد. به همین خاطر معمولاً می بایست حداقل 9 تا 12 میلی متر از غضروف طرفی پایین در هنگام استفاده از این تکنیک حفظ شود. برای انجام این کار، به مقدار کافی غضروف در ناحیه بینی بیمار برای حفاظت و نگهداری مناسب از ظاهر و عملکرد سر بینی باقی خواهد ماند.

تکنیک تغییر شکل با بخیه

تکنیک دیگر مورد استفاده برای جراحی بینی گوشتی و به خصوص بینی های عریض عبارت از تکنیک تغییر شکل با بخیه است. برای بعضی بیماران که دارای ساختار آناتومی بینی مناسب تر هستند، استفاده از این تکنیک بدون نیاز به دستکاری غضروف بینی می تواند ظاهر بینی گوشتی فرد را اصلاح کند. در بسیاری از موارد رینوپلاستی استفاده از این تکنیک امکان پذیر می باشد. به خاطر اینکه در این حالت نیازی به تغییر ساختار پشتیبان در ناحیه سر بینی وجود ندارد، این تکنیک در مقایسه با سایر تکنیک های عمل جراحی زبیایی بینی از مطلوبیت بیشتری برخوردار است. تغییر شکل با بخیه برای اصلاح بینی های گوشتی شامل بخیه زدن دائم بافت داخل بینی است. این بخیه ها از نظر تکنیکی به صورتی زده می شوند که می توانند غضروف طرفی پایینی را باریک کنند و به این ترتیب ظاهر گوشتی بینی اصلاح شده و بهبود پیدا می کند. هنگامی که از این روش به نحو مناسب برای بیمار استفاده شود، می تواند تاثیر قابل توجه بر بهبود ظاهر کلی سر بینی بیمار داشته باشد.

پیوند غضروف سر بینی

یک تکنیک جایگزین برای اصلاح سر بینی گوشتی شامل استفاده از پیوند غضروف به منظور تغییر شکل غضروف طرفی پایینی است. برای بعضی از بیمارانی که عمل جراحی بینی بر روی آنها انجام می شود، غضروف سر بینی به قدری سفت است که نیازمند استفاده از یک تکنیک جراحی پیشرفته تر در مقایسه با تکنیک های دستکاری سر بینی و تغییر شکل با بخیه می باشد. پیوند در عمل بینی به معنی این است که یک بخش از غضروف بدن بیمار از یک ناحیه برداشته شده و برای تغییر شکل بینی در ناحیه دیگر استفاده شود. این غضروف معمولاً از تیغه بینی خود بیمار گرفته می شود، اما غضروف گوش و دنده ها نیز می تواند برای اهداف پیوند در رینوپلاستی مورد استفاده قرار گیرد. در مواردی که بینی بیمار گوشتی باشد، غضروف برداشته شده برای اصلاح ظاهر بینی و متوازن کردن آن استفاده می شود.

جراحی پلاستیک بینی

در اکثر موارد در جراحی بینی گوشتی ، علت ایجاد ظاهر گوشتی برای بینی افراد وجود پره های بینی است که بخش بال مانند غضروف طرفی پایینی هستند و در این افراد این بخش از بینی در دو طرف بیش از حد توسعه پیدا کرده است. شکل فوق تصویر مربوط به ساختار بینی در هنگام نگاه کردن به آن از پایین را نشان می دهد. در صورتی که یک بخش محکم از غضروف در زیر پره های بینی قرار گیرد و پره های بینی به این پیوند بسته شوند، امکان باریک کردن سر بینی و اصلاح ظاهر آن برای بیمار وجود دارد. این روش درمانی را می توان با توجه به پیکان های قرمز رنگ در تصویر مشاهده کرد. در نتیجه جراحی بینی گوشتی بیمار ظاهر صاف تر پیدا خواهد کرد. نتایج نهایی حاصل از این تکنیک ایجاد یک بینی دارای سر باریک تر و زیباتر برای بیمار است. تصاویر زیر مثال هایی از عمل جراحی بینی بیمارانی را نشان می دهد که از این تکنیک برای اصلاح ظاهر بینی گوشتی آنها استفاده شده است.

تکنیک های ترکیبی برای عمل جراحی رینوپلاستی بینی های گوشتی

برای بسیاری از بیماران، ترکیبی از روش های فوق برای جراحی بینی گوشتی استفاده می شود. برای مثال، در مواردی که غضروف طرفی پایینی برای تغییر شکل دادن با تکنیک بخیه زدن انعطاف پذیر نباشد، می توان از تکنیک محافظه کارانه دستکاری غضروف برای دستیابی به نتایج مورد انتظار بیمار در عمل جراحی زیبایی بینی استفاده کرد. در سایر موارد، تغییر شکل سر بینی با بخیه می تواند با تکنیک پیوند غضروف سر بینی ترکیب شده و به این ترتیب یک ظاهر مناسب برای سر بینی بیمار ایجاد شود. در پایان لازم به ذکر است که مهمترین مرحله در عمل بینی گوشتی پیدا کردن جراح پلاستیک متخصص و آشنا با تکنیک های متعدد تغییر شکل سر بینی گوشتی می باشد. گر چه با تقبل هزینه جراحی بینی اکثر جراحان پلاستیک  نتایج موفقی را در جراحی زیبایی بینی ارائه می‌دهند، اما گاهی اوقات دستیابی به آن نتایج دشوار است. در برخی موارد، متخصص جراحی زیبایی بینی، جراحی ثانویه بینی را برای بیماران انجام می‌دهند و با این عمل جراحی، مشکلات خاص بعد از جراحی زیبایی بینی اولیه را اصلاح می‌نمایند. در برخی موارد، نتایج جراحی بینی گوشتی اولیه ممکن است موجب از دست دادن مقدار قابل توجهی از غضروف و استخوان بینی بیمار شده باشد و یا بر شکل بینی و عملکرد آن تأثیر گذاشته باشد.

استفاده از لیزر در جراحی زیبایی بینی نیز بسیار محبوب و رایج است. با این حال، این روش برای همه مناسب نیست. اگر بینی شما بزرگ و قوز دار  است، عمل زیبایی بینی با لیزر روش مناسبی برای شما نیست.

کوچک کردن بینی

 در صورتی که بینی شما بطور واضح برای صورتتان بسیار بزرگ است، می توان از روش جراحی رینوپلاستی برای کاهش اندازه بینی استفاده کرد. اکثر بینی های بزرگ دارای ساختار استخوانی هستند که تغییر شکل آن به سادگی امکان پذیر است

یکی از رایج‌ ترین عمل‌های جراحی پلاستیک تغییر شکل دادن بینی است که هم برای کوچک کردن بینی و هم بزرگ کردن بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شکل نوک، پل و سوراخ‌ های بینی و همچنین زاویه بین بینی و لب بالایی را می‌توان تغییر داد. مشکلات تنفسی را نیز گاهی اوقات می‌توان همزمان با جراحی زیبایی بینی اصلاح کرد.بینی جزء مرکزی صورت است و اهمیت بسیاری در جذابیت و زیبایی چهره دارد. بسیاری خود را به دلیل بیش از اندازه بزرگ مانند بینی عقابی یا کوچک بودن بینی یا ویژگی‌های خاص آن نا زیبا می‌پندارند. مشخصه‌ های اصلی بینی از والدین به ارث می‌رسد و بینی با همان ویژگی‌های ارثی در دوران نوجوانی تا سن 16 سالگی رشد می‌کند و پس از آن رشدش متوقف می‌شود. بنابراین بدیهی است که عمل کردن بینی در سنین پایین‌تر از 16 سالگی عاقلانه نیست. زیبایی بینی بدون جراحی با تزریق چربی به بینی و ژل نیز یکی از روش های کوچک کردن بینی به صورت غیرتهاجمی است؛ کوچک کردن بینی بدون عمل جراحی که معمولاً به وسیله تزریق ژل و در برخی موارد تزریق چربی انجام می‌شود به شما کمک می‌کند تا بدون قرار گرفتن تحت عمل‌های جراحی ظاهر بینی خود را اصلاح کنید.

کاندیدای مناسب برای کوچک کردن بینی، افرادی هستند که از ظاهر بینی‌شان راضی نیستند و به خاطر داشتن بینی بزرگ خجالت زده شوند، خصوصاً اگر سوراخ‌ها یا پره‌های بینی آن‌ها پهن و یا خیلی باز باشد. این احساس خجالت ممکن است روی عزت نفس یا اعتماد به نفس فرد تأثیر منفی داشته باشد و با انجام عمل جراحی کوچک کردن بینی که در آن، حفره‌های بینی کوچک‌تر و بسته‌تر می‌شوند، فرد می‌تواند اعتماد به نفس خود را بالاتر ببرد. برای انجام عمل جراحی کوچک کردن بینی، کاندیدای این عمل باید از سلامت عمومی کافی برخوردار باشد. کاندیدای این عمل نباید به هیچ گونه بیماری مبتلا باشد، زیرا در این صورت این عمل جراحی زیبایی بینی می‌تواند به خطری برای تندرستی عمومی یا سلامتی بلند مدت او تبدیل شود.

جراحی پلاستیک
جراحی پلاستیک

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

قبل از عمل جراحی چه اقداماتی انجام می‌گیرد؟

قبل از عمل جراحی کوچک کردن بینی، باید با پزشک جراح خود ملاقاتی داشته باشید تا درباره‌ی علت تمایلتان به انجام جراحی و  نتایجی که از این عمل انتظار دارید صحبت کنید. پزشک از هر مشکل و بیماری‌ها که هم اکنون دارید یا قبلاً داشته‌اید،یادداشتی تهیه می‌کند. همچنین شرحی از داروهایی که در حال حاضر مصرف می‌کنید خواهد نوشت که شامل داروهای گیاهی و داروهایی که با بدون نسخه‌ی پزشک مصرف می‌شوند نیز می‌باشد. پزشک جراح شما، بینی‌تان را معاینه و بررسی می‌کند. از شما می‌خواهد تا فرم رضایت نامه‌ای را برای گرفتن و ذخیره کردن تصاویری از شما و نیز استفاده از آن‌ها امضا کنید. همچنین ممکن است از شما بخواهد تا با یکی دیگر از اعضای تیم پزشکی همچون روانشناس، صحبت کنید. او قد و وزن شما را اندازه‌گیری خواهد کد تا مطمئن شود که انجام عمل جراحی برای شما خطری ندارد. اگر دچار اضافه‌وزن باشید یا قصد باردار شدن داشته باشید، ممکن است به شما توصیه کند که انجام این عمل را به تأخیر بی اندازید.

روش انجام جراحی کوچک کردن بینی

بدنه بینی که پوست بر روی آن کشیده شده است، در عمل کوچک کردن بینی، کوچک می‌شود، البته به خود پوست اصلاً دست زده نمی‌شود؛ جراح از زیر پوست از طریق برش‌های ایجاد شده در داخل سوراخ‌ های بینی به بدنه بینی متشکل از استخوان در قسمت بالایی و غضروف (نرمه استخوان) در نیمه پایینی دسترسی پیدا می‌کند. بدنه بینی را به عنوان سقف خانه در نظر بگیرید. به منظور صاف کردن ساختار بینی و نزدیک‌ تر کردن پل آن به صورت برآمدگی یا پیرو مثال اتخاذ شده “خرپشته سقف” باید بریده شود و از بین برود. سپس دو سمت بینی برای بازسازی “برآمدگی” یا خط پل جدید با بریدن استخوان‌های بینی در محل اتصال به استخوان‌های گونه به یکدیگر نزدیک می‌شود. خاصیت ارتجاعی پوست پوشش دهنده این امکان را فراهم می‌آورد تا پوست منقبض شود و به خوبی روی بدنه کوچک‌ تر را بپوشاند.عرض بینی در عمل جراحی کوچک شدن بینی به نحو چشمگیری کاهش می‌یابد، بنابراین طبیعی است که سوراخ‌های بینی قبلی برای بینی جدید بسیار بزرگ خواهد بود. به همین دلیل سوراخ‌های بینی نیز با برداشتن بخش کوچکی از پوست کف سوراخ بینی کوچک می‌شود و در نتیجه اثر زخم بسیار ظریفی در هر سمت به جا می‌ماند. کوتاه کردن بینی و باریک کردن نوک حجیم بینی نیز با کاستن از مقدار غضروف شکل دهنده انتهای بینی امکان‌پذیر است. مشکل تنفسی بینی را نیز می‌توان به طور همزمان با تنظیم موقعیت تیغه استخوانی جدا کننده دو سمت بینی از یکدیگر بهبود بخشید که در اصطلاح سپتوپلاستی یا اصلاح تیغه میانی بینی نامیده می‌شود. تناسب دیگر اجزاء صورت، مانند استخوان‌های گونه و چانه، گاهی اوقات بر اندازه بینی تأثیر می‌گذارد، به همین جهت توصیه می‌شود تا برای طبیعی ساختن ظاهر صورت این اجزاء را نیز یا همزمان با کوچک کردن بینی استخوانی یا در عمل جداگانه‌ای تغییر داد. بزرگ بودن سوراخ‌های بینی باعث می‌شود بینی به صورتی نامتناسب با بقیه قسمت‌های صورت، بزرگ نشان داده شود. بزرگی نوک بینی باعث بزرگ‌تر به نظر رسیدن نمای بینی می‌شود. روش‌های مختلفی جهت باریک‌تر کردن بینی‌های پهن و کوچک کردن سوراخ بینی‌های گشاد و یا بزرگ وجود دارد. پزشکان با شکاف دادن قسمت‌هایی از بافت‌های احاطه کننده اطراف سوراخ بینی و پره های بینی ، آن را کوچک می‌کنند. نتیجه این عمل کوچک‌تر شدن سوراخ بینی است ولی در این روش جای زخم ناشی از عمل کاملاً مشخص است.

تجربه زمان عمل بینی

اکثر جراحان ترجیح می‌دهند تا عمل  کوچک کردن بینی را تحت بیهوشی عمومی انجام دهند، به همین دلیل بیمار باید دست‌کم شب روز عمل را در بیمارستان بستری شود. این عمل تقریباً بدون درد است و درد پس از عمل به راحتی با مصرف مسکن‌های ملایم تسکین می‌یابد. بااین حال بیمار پس از عمل کوچک کردن بینی به دلیل وجود پانسمان درون سوراخ بینی ناراحت است، این پانسمان که یک تا دو روز در بینی باقی می‌ماند، مانع تنفس از راه بینی می‌شود. به علاوه بیمار باید وجود اسپلینت یا آتل محکمی را نیز روی بینی تحمل کند که استخوان‌ها را در موقعیت مناسب نگه می‌دارد.

نتایج عمل بینی

بروز مقداری کبودی و ورم، به ویژه در اطراف چشم‌ها، طبیعی است که فروکش کردن و محو شدن کامل آنها دست‌کم سه هفته زمان می‌برد و در طول این مدت بیمار باید اکثر اوقات اسپلینت یا آتل محکمی را روی بینی قرار دهد. میزان ورم پس از گذشت سه هفته آن‌قدر ناچیز خواهد بود که اطرافیان متوجه نخواهند شد، گویی که اصلاً عملی به تازگی انجام نشده است. در واقع اکثر بیماران از این که اطرافیان‌ واکنشی به بینی جدیدشان نشان نمی‌دهند، شگفت‌زده می‌شوند؛ البته نباید از یاد برد که آنان به اندازه خود بیمار نسبت به بینی وی حساس نیستند. چنانچه بیمار در مورد واکنش اعضاء خانواده و دوستان به این تغییر ظاهری نگران باشد، می‌تواند مدل مو را همزمان با عمل بینی تغییر دهد تا دیگران فکر کنند که دلیل این تغییر مدل موی جدید است.بهتر است بیمار از قبل آگاهی داشته باشد که چهره و بینی جدیدش در نخستین نگاه چطور به نظر خواهد رسید تا واکنشی غیرعقلانی نداشته باشد. بیمار در ابتدا با نگاه کردن به آینه به دلیل متفاوت بودن بینی با صورتی نسبتاً بیگانه مواجه می‌شود، گویی که صورت در آینه بازتابی از چهره فردی دیگر است. باید به یاد داشت که چند روز زمان می‌برد تا چشم ذهنی، خود را با ظاهر جدید تطبیق دهد و آن را به عنوان همان فرد قبلی بشناسد. به علاوه نباید از یاد برد که از بین رفتن ورم کامل بینی دست‌کم سه ماه طول می‌کشد، بنابراین اگر چند روز پس از عمل شکل بینی مشکلات جزیی داشت، جایی برای نگرانی وجود ندارد، چرا که بدون شک شکل بینی به مرور زمان بهتر خواهد شد. بی‌حسی نسبی و سفت بون بینی، به ویژه در اطراف نوک بینی، نیز تا چند ماه پس از عمل طبیعی است.

محدودیت‌ های عمل بینی

هدف عمل جراحی کوچک کردن بینی آن است که بیمار از ظاهر بینی خود رضایت یابد؛ بنابراین بیمار باید تصور درستی از شکل دلخواه بینی داشته باشد و بتواند به دقت عیب‌های فرضی بینی خود را به جراح توضیح دهد. جراح پس از گوش دادن به توضیحات بیمار امکان‌پذیر بودن انجام این تغییرها را مشخص می‌کند؛ برای مثال در صورت ضخیم و چرب بودن پوست روی نوک بینی شاید نتوان نوک بینی را تا حد دلخواه بیمار کوچک کرد، چون در کل باریک کردن پوست بدون به جا ماندن اثر زخم غیرممکن است.کوچک کردن بینی در سنین میانسالی یا در صورت بسیار بزرگ بودن بینی نیز محدودیت‌هایی به همراه دارد و تنها می‌توان بینی را تا حدی کوچک کرد که پوست همچنان خاصیت انعطاف‌پذیری داشته باشد و بدنه کوچک‌تر را به خوبی بپوشاند.چنانچه بینی در اثر آسیب دیدگی پیشین دچار انحراف شده باشد، ممکن است صاف کردن کامل آن امکان‌پذیر نباشد. سوراخ‌های بزرگ بینی را نیز مشکل میتوان بدون بریدن پوست و باقی گذاشتن اثر زخم کوچک کرد.

بستن بینی

در روزهای اول پس از عمل جراحی بینی، مهم است که از تغییرات ایجاد شده در بافت بینی حفاظت شود. پس از بستن شکاف های ایجاد شده در طول عمل جراحی، جراح از یک اسپلینت به منظور کمک به حفظ ظاهر جدید بینی استفاده می کند. در بعضی موارد، پزشک همچنین از قطعه های گاز استریل یا بانداژ مخصوص در داخل منافذ بینی استفاده می کند. به این ترتیب می توان خون ریزی بیمار را کاهش داده و تیغه بینی را در محل جدید تثبیت کرد. به هر حال استفاده از گاز استریل می تواند مقداری ناراحتی برای بیمار ایجاد کند. معمولاً گاز بینی در طول چند روز پس از عمل جراحی زیبایی بینی خارج می شود و در صورت نیاز از چسب مخصوص برای حفظ نتایج عمل جراحی استفاده می گردد.

خطرات احتمالی

در عمل کوچک کردن بینی نیز مانند تمام عمل‌هایی که تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود، اندکی احتمال عفونت سینه، به ویژه در میان افراد سیگاری، وجود دارد. احتمال بروز عفونت را می‌توان با اطمینان از سرفه نکردن، عدم ابتلا به سرماخوردگی یا ملتهب و دردناک نبودن گلو در زمان عمل به حداقل رساند؛ چنانچه بیمار مشکوک به سرماخوردگی یا گلو درد باشد، حتماً باید جراح را در جریان بگذارد.خون دماغ شدن شدید بیمار اندکی پس از عمل کوچک کردن سوراخ بینی و کلا کوچک کردن بینی یا یک هفته تا 10 روز پس از عمل نیز مشکلی است که گاهی اوقات مراجعه به بیمارستان را برای دریافت درمان ضروری می‌سازد.مشکل بودن تنفس از راه بینی در هفته نخست پس از عمل دور از انتظار نیست که البته پس از فرونشستن ورم از بین می‌رود. با این حال مشکل تنفسی گاهی اوقات رفع نمی‌شود و به یک مسئله دائمی تبدیل می‌شود.بینی حدود 10 درصد از بیماران پس از فروکش کردن ورم متناسب به نظر نمی‌رسد. جراح در این موارد معمولاً می‌تواند عمل ثانویه‌ای را برای رفع مشکل باقی‌مانده ظاهری انجام دهد، البته برای انجام عمل دوم باید تا زمان از بین رفتن ورم عمل اول صبر کرد؛ اکثر جراحان وقفه‌ای یک ساله را بین دو عمل مناسب می‌دانند. البته چنین جراحی ثانویه‌ای هزینه مضاعفی را دربرخواهد داشت.

بینی کوچک: همه افراد به دنبال داشتن بینی کوچکتر نیستند. برای مثال، اگر بینی فرد به خاطر تصادف آسیب دیده و پل روی آن تخریب شده است، یا اگر در حالت عادی بینی فرد کوچک است، از عمل جراحی رینوپلاستی می توان برای افزایش اندازه بینی و ایجاد نتایج مورد انتظار بیمار استفاده کرد. برای بالا آوردن پل بینی، جراح پلاستیک یکی از دو روش زیر را مورد استفاده قرار می دهد:

روش اول شامل گرفتن غضروف از بینی، گوش یا دنده ها و استفاده آن برای تغییر شکل بینی می باشد.

در روش دوم از ایمپلنت یا پروتز ساخته شده از سیلیکون یا سایر مواد مشابه استخوان برای ایجاد تغییرات ظاهری در بینی بیمار استفاده می شود.

رفع قوز بینی: برآمدگی یا قوز بینی می تواند در نتیجه آسیب دیدگی یا به خاطر مسائل ژنتیک ایجاد شود، اما مسائل ژنتیک رایج ترین دلیل ایجاد قوز بینی است. قوز بینی می تواند برای همه انواع و ظاهرهای مختلف بینی ایجاد شود. اما اگر شما دارای مشکلات خاص در این رابطه هستید، جراح می تواند به سادگی قوز بینی شما را با دستکاری غضروف زیر پل بینی اصلاح کرده و ظاهر بینی شما را صاف نماید.

جراحی پلاستیک بینی

دوره‌ی نقاهت و بهبودی بعد از عمل کوچک کردن بینی 

مدت زمان بهبودی بعد از عمل جراحی بینی ، برای هر فردی متفاوت است. برش‌های ایجاد شده معمولاً با یک سری بخیه‌های عمقی و یک سری بخیه‌های سطحی دیگر به هم دوخته می‌شوند. معمولاً حدود پنج تا هفت روز بعد از عمل کوچک کردن بینی، بیمار برای کشیدن این بخیه‌های سطحی به پزشک جراح خود مراجعه خواهد کرد. ممکن است در طی روند بهبودی زخم ناشی از عمل جراحی کوچک کردن بینی، یک خط مشخصی از بخیه در شیار کنار پرده‌ی بینی  وجود داشته باشد که به تدریج کم‌رنگ و کم رنگ‌تر خواهد شد. وقتی جای برش کاملاً بسته شود، می‌توانید آن را با یک کرم یا پودر آرایشی محو کنید، البته خوشبختانه این جای برش در محل‌هایی مخفی قرار می‌گیرند که به صورتی طبیعی پوشانده می‌شوند و در نتیجه برخی بیماران اصلاً نیازی به استفاده از مواد آرایشی برای پوشاندن و محو کردن آن نخواهند داشت. در دو هفته‌ی اول دوره‌ی نقاهت، ممکن است کمی قرمزی در اطراف محل زخم وجود داشته باشد. بخش قابل‌توجهی از ورمی که بعد از عمل جراحی کوچک کردن بینی به وجود می‌آید، بعد از سه هفته‌ی اول کاهش خواهد یافت ، اما ورم باقی مانده می‌تواند تا یک سال بعد از بین برود. یک روز بعد از عمل جراحی ، می‌توانید فعالیت‌های روزانه‌تان را از سر بگیرید و دو هفته بعد از عمل جراحی، فعالیت‌های ورزشی و تناسب اندامتان را مجدداً آغاز کنید، اما نباید به خود فشار بیاورید. بسیاری از بیماران در حدود دو هفته بعد از عمل جراحی، می‌توانند به راحتی به بیرون بروند و در اجتماع حضور یابند

سر بینی بزرگ: سر بینی بزرگ معمولاً ظاهر پیازی دارد و باعث می شود انتهای بینی گرد تر از حالت عادی یا چاق به نظر برسد. جراح می تواند با دستکاری سر بینی در غضروف زیر آن تغییر ایجاد کرده و ظاهر آن را اصلاح نماید.

عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی، یکی از رایج ترین موارد عمل های جراحی زیبایی است که در بسیاری از مواقع به منظور اصلاح برآمدگی و  رفع قوز بینی مورد استفاده قرار می گیرد. در حقیقت بسیاری افراد به دنبال ظاهر صاف تر و مقعر تر بر روی پل بینی خود هستند و به همین دلیل عمل جراحی رینوپلاستی بر روی آنها انجام می شود. اگر بینی شما دچار شکستگی خفیف شده اما از محل صحیح خود خارج نشده است، شما نیاز به هیچ درمانی به غیر از استراحت و مراقبت از ضربه خوردن بینی خود ندارید. اما اگر بینی شما دچار شکستگی جدی شده است و نیاز به جا انداختن دارد، شما انتخاب های متعدد برای حل مشکل خود دارید. شما می توانید بینی خود را در مطب دکتر درمان کنید. در این حالت دکتر معمولاً از مقداری مواد بی حسی استفاده کرده و استخوان بینی شما را در موقعیت صحیح آن جا می اندازد. در ادامه دکتر با استفاده از قالب پلاستیکی، گچی، یا فلزی بینی شما را در محل صحیح آن ثابت می کند. این قالب ممکن است برای یک هفته بر روی بینی شما باقی بماند. در طول دو هفته اول پس از ایجاد آسیب، دکتر ممکن است به شما استفاده از این روش درمانی عمل شکستگی بینی یا روش های درمانی مشابه را با استفاده از بی هوشی موضعی در اطاق عمل توصیه کند.

در این حالت با توجه به شدت برآمدگی و قوز ایجاد شده بر روی بینی، عمل جراحی بینی می تواند یک عمل جراحی به نسبت ساده باشد. در صورتی که قوز بینی کوچک باشد، غضروف و استخوان در بالای بینی به سمت پایین کشیده شده و وضعیت بینی برای ایجاد ظاهر مطلوب تر برای آن اصلاح می شود.

به هر حال، از بین بردن قوز بینی در حالت های شدید تر نیز می تواند در جراحی عمل قوز بینی انجام شود. در صورتی که یک جراح از این روش برای اصلاح برآمدگی یا قوز شدید تر بینی استفاده کند، یک سطح صاف بر روی پل بینی ایجاد می شود. در این حالت می توان با شکستن استخوان های بینی و تغییر شکل آن، ظاهر بینی را اصلاح کرده و مشکل بیمار را بر طرف نمود. این فرآیند در اصطلاح استئوتومی نامیده می شود که با بریدن استخوان با یک ابزار خاص به نام استئوتوم یا تیغه بریدن استخوان انجام می شود که یک چاقوی بسیار کوچک و تیز است. هنگامی که استخوان ها بریده شد، می توان به سادگی وضعیت قرارگیری آنها در کنار یکدیگر را اصلاح کرد.

ورم، کبودی، و خون ریزی محدود، همگی در طول دوره ریکاوری پس از رفع قوز بینی قابل مشاهده است. ورم ایجاد شده در این حالت معمولاً برای چند هفته دوام و ماندگاری دارد. پس از چند روز، کبودی اطراف بینی و چشم ها به تدریج بر طرف شده و در این زمان می توان از کرم های مخصوص بطور موضعی برای پنهان کردن این علائم استفاده کرد. معمولاً پس از عمل قوز بینی از یک اسپلینت برای هفته اول پس از درمان استفاده می شود و به این ترتیب می توان بینی را با در وضعیت و ظاهر جدید آن ترمیم کرد.

شما می توانید نتایج حاصل از درمان قوز بینی را پس از دو هفته مشاهده نمایید، اما مهم است که به خاطر داشته باشید فرآیند بهبود به زمان نیاز دارد. ایجاد نتایج نهایی درمان قوز بینی به حدود یک سال گذشت زمان از عمل جراحی بینی نیاز دارد.

پنج نکته که باید قبل از تصمیم گیری درباره انجام عمل جراحی به آنها توجه کرد

  • آیا قوز بینی شما به استخوان اضافی، غضروف اضافی یا هر دوی آنها ارتباط دارد؟

امروزه مشخص شده که همه موارد قوز بینی بطور مشابه تشکیل نمی شوند. در واقع پل بینی از استخوان در یک سوم بالا و غضروف در دو سوم پایین آن تشکیل شده است.

جراحی پلاستیک بینی

قوز بینی بعضی افراد فقط به بخش استخوانی پل بینی ارتباط دارد. به این ترتیب امکان برداشتن استخوان اضافی در طول عمل جراحی رینوپلاستی در این حالت وجود دارد.

سایر افراد ممکن است به خاطر غضروف اضافی دچار بینی قوز دار شده باشند. رفع این مشکل نیز با دستکاری غضروفی که باعث ایجاد برآمدگی در این ناحیه شده امکان پذیر است.

جراحی پلاستیک بینی

احتمالاً در اکثر موارد بینی قوز دار با هر دوی مشکلات استخوانی و غضروفی ارتباط دارد

در این حالت امکان استفاده از یک روش ترکیبی برای برداشتن استخوان و اصلاح وضعیت غضروف برای رفع مشکل قوز  استخوان بینی وجود دارد.

  • چه مقدار کاهش قوز بینی برای بیمار لازم است؟

برای بیمار مهم است که ارتباط مناسب با جراح برای تعیین مقدار کاهش مورد نیاز در قوز بینی ایجاد شود. تصمیم گیری درباره این موضوع بستگی زیاد به اولویت های شخصی بیمار و اهداف زیبایی مورد نظر وی دارد. جراح می بایست امکان شبیه سازی مقدار کاهش ایجاد شده در قوز بینی را با استفاده از تجهیزات دیجیتالی داشته باشد و به این ترتیب بتواند یک تصویر مناسب برای سطوح مختلف رفع قوز بینی برای اتخاذ تصمیم در اختیار بیمار قرار دهد.

بعضی بیماران ترجیح می دهند مقدار کمی از حجم پل بینی آنها پس از عمل جراحی قوز بینی باقی بماند. این شرایط می تواند به خاطر حفظ مقداری از ویژگی های قومی یا فامیلی بوده یا فقط به علایق شخصی بیمار ارتباط داشته باشد.

  • آیا پوست بینی پس از رفع قوز آن به نحو مناسب بر روی تیغه بینی قرار می گیرد؟

این مسئله بستگی به مقدار کاهش ایجاد شده در اندازه قوز بینی در طول عمل جراحی دارد. هر چند قوز بینی را می توان در سطوح مختلف کاهش داد، برای بیمارانی که پوست ضخیم دارند، احتمالاً کاهش اندازه بینی بطور کامل با توجه به خواست بیمار امکان پذیر نیست. این مسئله معمولاً به نگرانی درباره این موضوع که پوست احتمالاً نمی تواند به مقدار کافی جمع شده و اطراف بینی کوچک شده از نظر اندازه را فرا گیرد، مربوط است. این مشکل می تواند با ایجاد ظاهر نامطلوب در بینی و تشدید مشکلات آن همراه باشد.

  • آیا در این حالت نیازی به پیوند رادیکس وجود دارد؟

جراح می بایست وضعیت بینی شما را ارزیابی کرده و ایجاد مشکل قوز ساختگی در آن را بررسی نماید. این مشکل زمانی ایجاد می شود که بخش استخوانی بالای پل بینی (رادیکس) کمتر از حد لازم توسعه یافته و این شرایط باعث حجیم شدن بیش از حد بافت بینی در زیر ناحیه رادیکس شود

  • آیا نیازی به استفاده از پیوندهای خاص به منظور جلوگیری از فرو ریختن یک سوم میانی بینی در این حالت وجود دارد؟

شما می توانید از جراح خود درباره استفاده از پیوندهای خاص در ناحیه میانی بینی پس از کاهش اندازه قوز بینی سوال نمایید. مهم است که بدانید استفاده از این پیوند ممکن است حتی در صورت فقدان فضای کافی در قسمت یک سوم میانی بینی (دریچه داخلی بینی) یا فرو ریختن آن جهت ایجاد حمایت کافی از غضروف های طرفی بالایی پس از عمل جراحی کاهش اندازه قوز بینی لازم و ضروری باشد.

با جمع شدن پوست روی بینی و بافت نرم آن پس از کاهش قوز بینی احتمال ایجاد جای زخم بر روی بینی وجود دارد. در طول یک دوره چند ساله این شرایط می تواند باعث تنگ شدن بخش یک سوم میانی بینی یا فرو ریختن آن شود. این شرایط می تواند باعث ایجاد ظاهر نامطلوب برای بینی شده و عملکرد تنفسی فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد.

استفاده از پیوند در ناحیه یک سوم میانی بینی در طول عمل جراحی از بین بردن قوز بستگی به مقدار کاهش اندازه قوز و این موضوع دارد که این عمل جراحی به یک سوم میانی بینی و ساختار بینی ارتباط دارد یا خیر

جراحی زیبایی بینی یک جراحی حساس است که باید تحت نظر پزشک متخصص صورت گیرد چرا که نتیجه آن برای فرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است با این حال بخشی از روند بهبودی پس از جراحی زیبایی بینی بر عهده خود فرد می باشد که باید با آگاهی داشتن از عوارض بعد از جراحی و دستورالعمل های مراقبتی نسبت به کاهش آن عوارض و بهبودی سریع تر اقدام کند، بدین منظور حتما درباره مراقبت های بعد از عمل بینی با جراح خود صحبت کرده و مواردی که برای شما تجویز می شود را انجام دهید تا دوران نقاهت کوتاه تر و نتیجه بهتری از عمل خود داشته باشید.

مرکز اسکن سه بعدی راوانا، با فراهم آوردن امکانات پیشرفته‌ی پزشکی نظیر اسکن سه بعدی و …، و هم‌چنین بهره‌گیری از توانمندترین کادر پزشکی، آماده‌ی خدمات رسانی به نحو مطلوب و حرفه‌ای به مراجعین محترم است.

کارشناسان راوانا آماده هستند تا شما را راهنمایی کنند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا